XaropClown Pallassos d'hospital. Payasos de hospital. Hospital clown

13 de juny 2007

denteJANt

Portem mesos esperant que en Jan vulgui tenir dents. A ell ja li està be no tenir-ne, però a tota l'altre gent, no. És una de les coses que més ens pregunten: "Encara no li han sortit les dents?".
No tenir dents te importancia si has de menjar bistecs, pero menjant biberons, verdura triturada... ja es veu que no és un tema trivial. Però fins i tot nosaltres hem caigut al parany i ens preguntem quan li sortiran les dents.
En aquest tema també ens hem trobat amb tot tipus de prediccions. Hem parlat amb verdaders experts en ortodoncia, gent que son diamants en brut en el tema dental, vertaders deus de la sapiència bucal
experts en cirurgia buco-maxilar. I el que més sorprèn és que semblen gent normal, de carrer...

BABES: És la predicció més recurrent, la que s'emporta la palma. "Ui quantes babes que te aquest nen. Te tanta saliva perquè aviat li sortiran les dents i la boca s'està preparant i per això treu tanta salibera". Doncs si hem de relacionar la salibera amb les dents ara en Jan en tindria unes 138.

DIARREA: Aquesta es nova d'aquest any. Si el nen te diarrea (entenguis per diarrea tot el que sigui caca dispersa, no junta i que te tendencia a sortir a fora del bolquer) és que li sortirán les dents, és de calaix. Doncs no! Tampoc!

CUL IRRITAT: Aquesta si que em va sorpendre. Resulta que el nen va tenir uns dies, sense explicacio, el cul irritat, vermell com el d'un mandril. Doncs més d'una persona ens va dir que era perque estaven apunt, apunt, de sortir-li les dents. Doncs no li han sortit les dents ni a la boca ni al cul.

FEBRE: Després ve un dia en que el nen te febre i no saps a que atribuir-ho. Tots els nens tenen dies de febre sense saber perque. Doncs hi ha estudiosos dels origens de la febre, gent sabia, molt sabia, gent que haurien de treballar per la NASA, que en veure el nen a dos metres de distancia, et foten una predicció de la temperatura corporal en graus kelvin logarítmics, després mentalment et fan la conversió a graus centigraus, amb la temperatura que els surt li substrauen 36 i la quantitat restant son els graus de febre que te el nen. Això ells t'ho fan en tres micro-segons, el temps que els hi sobra abans tu no dius "hola", el dediquen a estudiar l'origen de la febre i els possibles factors genetics. Doncs l'altre dia, en Jan tenia febre i un d'aquests putes em va dir que era perque li sortirien les dents l'endemà, i que d'aquella setmana no passava. Fa uns tres mesos que espero trobar-me aquest fiera de les prediccions odontològiques per ensenyar-li les genives de'n Jan per veure si m'hi sap trobar alguna dent.
O potser millor no me'l trobo, perque son gent tan avançada que segur que ja li veu un parell de caries.


8 comentaris:

  1. Has provat de mirar el seu horòscop infantil? Jo crec que li surtiran quan Mart s'alinii amb Júpiter i Plutó, però.. ara Plutó ja no és cap planeta, això desequilibra les prediccions professionals.

    ResponElimina
  2. Osti, xavi, amb aixo no hi havia comptat. Molt bo :-D

    ResponElimina
  3. Ostres tú!!! aquesta de la diarrea i el cul irritat, són nous per mi...el de la febre sense explicació, els estudiosos sempre m'havien dit que era perquè creixia..."si, si que es veu més alt avui.." sort que de tan en tant els savis ens guien...

    L'únic que et puc dir (i no és un consell, eh?...) a en Pol li van sortir super tard!! ara mateix no recordo si tenia 10 mesos o més... ell fa moltes babes (encara ara en fa) i no li sortien per més babes que tingués...

    Cada nen és diferent i en Jan potser no té pressa per mastegar res... (deu ser perquè no ha provat un bon bistec!!!) jajajaja...

    Tranqui i segueix informant d'aquests avenços científics...

    Salutacions!!!

    ResponElimina
  4. Ep!
    Puc assegurar que la teoria del cul irritat és certa! jo tampoc m'ho creia però a la meva pubilla li va passar coincidint amb les primeres dents. També està relacionat amb irritació general i "toca-collons" a la nit.
    Salut

    ResponElimina
  5. ai pobre Jan! quanta pressió! a veure, sense dents no es quedarà, tard o d'hora li sortiràn no? doncs no cal patir! pobre nano, quanta pressió deu patir per que li surtin les dentetes, amb el mal que deu fer.... deixeu-lo ser feliç i no patir per kla higiene bucal mentres pugui!

    ResponElimina
  6. S'està creant un moviment pro-Jan a la xarxa...tothom està pendent de a veure quan surten, per fi, les dents!!

    Això del cul irritat...òstia, ho he trobat molt rebuscat eh!! sort que no li surten al cul tampoc, les dents...

    ResponElimina
  7. poc_pacient: Es que vivim en un mon d'estandaritzacions, sembla que a tots els nens els hi han de sortir les dents, caminar, parlar .... al mateix moment.

    diarimef: Ara porta un temps amb irritacio general, i espero que sigui per les dents, perque sino....

    eva: Nosaltres ja el deixem fer, es la gent que vol que li surtin les dents.

    adri: Jo crec que un dia veurem una mani pro-dents-Jan, i sera mes massiva que la de la contra-la-guerra.

    ResponElimina
  8. El què passa és que el JAN és molt llest. Quants de nosaltres no voldríem que ens donessin les "coses" ja mastegades o fàcils d'empassar i oblidar? ;)
    (filosòficament parlant, clar)

    ResponElimina