XaropClown Pallassos d'hospital. Payasos de hospital. Hospital clown

18 de gen. 2008

JAN passat els reis

Ara fa un parell de setmanes, tal i com marca la tradició, vàrem anar a esperar els reis d'orient a Girona i de fet va ser el que més vàrem fer, esperar. Una hora de rellotge allà drets esperant a que passessin els reis i ens tiressin caramels a la cara. Aquest any eren sense gluten, i feien menys mal, per partida doble... menys mal a la panxa dels celiacs i menys mal a la cara dels pares que tinguent els nens en braços i gent al costat no ens podiem desviar de la trajectoria del caramel.
Pels que no hagin vist mai els reis a Girona, doncs son una miqueta com a tot arreu, carrosses, més carrosses i més carrosses, amb malabaristes i altres de la faràndula animant la rua.
Jo, quan ha passat la cuinera reial (que és la més marxosa de la festa) ja marxaria, però sempre ens esperem fins al final, per veure si els de la carrossa del rei negre son, com seria lògic, negres de veritat. Doncs no! Altre cop, una carrossa amb vint-i-pico de personatges i ni un de negre, tots maquillats. És una cosa que em te al.lucinat. Que passa que no troben prous persones negres de veritat per participar-hi? És flipant! Això si, després de la ultima carrossa passen unes persones a recollir la caca dels caballs, i aquests, si! Aquests son negres-negres!

5 comentaris:

  1. jo m'alegro que a Girona els reis llancessin caramels sense gluten, tenint en compte que jo sóc celíaca i que a la meva edat infantil no ens tenien tant en compte... Afortunadament tot canvia.
    I també m'alegro que el Jan no rebés cap "caramelasso" al cap, perquè una mica bèsties sí que són. Lo dels reis negres i els encarregats de la neteja... molt bo (= molt trist). No podien haver fet un intercanvi? Els netejadors a la carrossa del Baltasar i els altres a netejar?

    ResponElimina
  2. Amb això del gluten cada vegada hi ha més gent conscienciada.
    Això que dius del canvi, dels que netegen pels de la carrossa, seria bonissim. Ja m'imagino la cara dels que els tocaria netejar ;-)

    ResponElimina
  3. jajajaja tens raó, jo també sempre m´ho he preguntat!!!!! (encara que jo em quede amb Melcior, jeje).

    ResponElimina
  4. A la cavalcada de Calaf, el Rei negre i companyia també són falsos.

    A casa sempre ens hem preguntat el mateix. I noserà perquè no n'hi viuen de persones negres a Calaf!(i rodalies).

    ResponElimina
  5. Cuinera reial??? no ho havia sentit mai!!! a Sabadell no tenim d'això...

    El que si tenim és un rei Baltasar negre de veritat!! (no fa gaires anys, eh per això?) la resta de la gent no ho recordo...m'hi hauré de fixar millor!!!

    Nosaltres també ens hem de quedar fins al final, pel Pol (suposo que com la majoria de nens) té un atractiu especial els camions de neteja, escombriaires, bombers, ambulàncies...que tanquen la cavalcada...

    Sort que no veu rebre cap cop de carmel!!! a mi que tirin caramels no m'agrada per això ...

    Apa siau!!

    ResponElimina