XaropClown Pallassos d'hospital. Payasos de hospital. Hospital clown

26 de juny 2007

XaropeJANt

He estat utilitzant a en Jan, si senyor, he utilitzat el meu fill. L'he explotat. L'he fet servir per a qüestions meves.

I per a què l'he utilitzat?

Doncs com a públic per a les meves pallassades.

Podríem pensar que tothom fa pallassades als seus fills, és una cosa que surt de dins ... però crec que en el meu cas ha sigut d'una intensitat que voreja l'explotació infantil.

Han sigut molts matins, migdies, tardes... en que, com que en Jan te la mobilitat reduïda fins que no aprengui a caminar, es veia quasi obligat a quedar-se de públic. Ja em teniu a mi fent-li titelles, màgia, música i ell allà amb la boca badada.

I perquè li he fet tantes pallassades?

Doncs perquè necessitava arrodonir alguns números pallassistics i és que des de fa uns dies ja funciona a Girona, XaropClown, un equip de pallassos d'hospital. Som un equip format per vuit pallassos, una directora artística i jo mateix com a director (compaginat amb la feina de pallasso).

Tot l'equip provenim del mon del teatre, de fer de pallasso concretament, i abans de començar a l'hospital, ens hem format específicament per a la feina de pallasso d'hospital. Ens hi han ajudat els payaSOSpital de València, donant-nos un curs molt intens de 15 dies de duració.

Han sigut uns mesos de molta feina fins que ha començat l'activitat de XaropClown, pero ja està en marxa la primera associació de pallassos d'hospital gironina.

L'associació té com a objectiu desdramatitzar l'estada dels nens que per qualsevol problema o malaltia han hagut de ser hospitalitzats.

El projecte, que ha començat l'11 de juny, es basa en anar regularment dos cops per setmana a l'hospital Dr. Josep Trueta, habitació per habitació, a urgències, a consultes externes infantil, UCI pediàtrica, etc. i omplir l'hospital de somriures amb màgia, música i pallassades.

Portem pocs dies funcionant i ja ha tingut una molt bona acceptació per part dels nens, familiars i equip mèdic.

Bé, us explico tot això primer per fer-vos-ho saber, és important donar-nos a conèixer i que la gent sàpiga què és un pallasso d'hospital, ja que és un projecte nou, almenys a les comarques de Girona, i segon per qui vulgui, donar-vos la possibilitat de col.laborar amb nosaltres fent-vos socis, o bé fent una donació, ja que és un projecte que viu de donacions particulars i d'empreses, i subvencions.

Si algú vol col.laborar posant el banner a la seva web o bloc, podeu per l'apartat de documentació de la web on veureu el codi que s'ha de posar.

Bé, aquest ha sigut un post amb una miqueta d'autobombo, però em moria de ganes de dir-ho.

10 comentaris:

  1. Endavant!
    Feu una tasca molt important que necessita ser reconeguda per tothom. Tan de bo Xarop Clown creixi per totes les comarques i pugui fer riure a més nens i familiars. En faré difusió en la mesura de les meves possibilitats.
    M'ha encantat el post també.
    Salut

    ResponElimina
  2. ostres, crec que una feina així és molt important, espero que et vagi molt bé de veritat, tan de bo això es vagi extenent i tingeu molt èxit! I no pateixis pel Jan que segur que ell està agraït d'haver fet de públic pels teus assaigos pallassils, si no s'ha posat a bramar deu voler dir que ell també s'ho ha passat bé.

    Molta sort i endavant!

    ResponElimina
  3. Gracies per les mostres de suport. Son molt necessaries, ja que tot just acabem de començar.

    Gracies

    ResponElimina
  4. Segur que al nano li agradaria que grabéssis en vídeo les pallassades que ara li fas...d'aquí uns anys li faria molta gràcia xD!

    Que vagi molt bé amb això que feu..està molt bé la idea, perquè pels nens, estar al hospital és una putada...:)

    ResponElimina
  5. Senzillament genial!Amb gent com vosaltres els nens malalts podran alleugerir una mica el seu dolor. Diuen que quan un somriu i riu tots els mals s´obliden per un moment. Una iniciativa molt maca. Felicitats!!!!

    ResponElimina
  6. Ets pallasso?? no coneixia ningú que fes aquesta feina...segur que es gratificant fer la tasca de pallasso d'hospital, però que també deu ser durillo...segons quins casos...deu ser difícil fer riure en algunes situacions...

    Felicitats i endavant!!! la vostra tasca es molt important..(però voaltres també)...

    ResponElimina
  7. Adri: ja n'he grabat algunes i d'aqui a un temps les hi ensenyare a veure que diu :-D

    Cristina: Diuen que un nen feliç es molt mes facil de curar.

    pocpacient: Doncs si, soc pallasso. I si, hi ha alguns dies durs, pero es molt, molt gratificant.

    ResponElimina
  8. merremeu, seria possible un banner, pam dalt pam baix, 160px X 100px ????
    O si hem deixes, me'l personalitzo, mantenit lo disseny, claro!!!! :U)

    ResponElimina
  9. Me deixa't que:
    Mai et guadis res, tu explica, que millor que l'auto-bombo!!!
    Per cert, si fas alguna actuació fora de l'Hospitat, a vore si ens ho fas saber i venim a vore't. :U)))))

    ResponElimina
  10. losimo: ja farem mes banners, aquest era per sortir del pas. O si el vols modificar i queda be, tu mateix.

    ResponElimina